Promoting collaboration and creativity at Sick Kids.

When Sick Kids Hospital was designing their new 21-story state-of-the-art research facility, the goal was to create an environment where different research groups would benefit through greater collaboration. It also needed to include telecom facilities for international seminars and conferences. To create spaces that were both intimate and collaborative, offices and labs were open-concept with enough background noise to hold private conversations. We also helped create the ‘Zipper’, a series of interconnected atria shared between different research groups on five floors. A vivarium and an MRI (not in the basement where they are typically located to mitigate vibration) were also challenging, but the result has been phenomenal. The audio acoustics in the space have enhanced the ability of many different groups to excel in their activities.

More Case Studies in this Category